vrijdag 24 maart en zaterdag 25 maart 2006
Veel bewolking en van het zuidwesten uit regen. Zaterdag buien.
Op nadering van een storing is vannacht de bewolking toegenomen. De eerste regen bereikt vanochtend het zuidwesten van het land. Deze regen trekt naar het noordoosten. Voor de storing uit waait een matig tot vrij krachtige zuidoostenwind waarmee koude lucht wordt aangevoerd. In het noordoosten van het land ligt de temperatuur nog net onder het vriespunt. Na passage van deze storing stroomt met een naar zuidwest draaiende wind zachtere, maar vooral aanzienlijk vochtigere lucht ons land binnen. In het zuiden van het land ligt de maximumtemperatuur vandaag op een graad of 10. In het noorden nog niet veel hoger dan een graad of 6.

Vanavond komen er vanuit het zuidwesten enkele buitjes tot ontwikkeling. De temperatuur daalt nauwelijks en de minima komen uit op een graad of 8. Omdat de lucht erg vochtig is, kan er boven zee en boven het IJsselmeer mist ontstaan die vervolgens met een matige zuidwestenwind het land op kan drijven.

Zaterdag overdag is er nog steeds veel bewolking en zijn er af en toe buien.
Er waait een matige tot vrij krachtige zuidenwind, aan de kust neemt deze in de middag toe tot krachtig, windkracht 6. De maximumtemperatuur komt morgen uit op ongeveer 12 graden.
vrijdag 24 maart 2006 07.19 uur
bron:KNMI