Verwachting tot morgen middernacht
zaterdag 01 april en zondag 02 april 2006
Enkele buien, in de middag opklaringen en droog.
Het is bewolkt en van het zuidwesten trekt een buiengebied over het land. Daarbij kan ook onweer voorkomen. Vanmiddag klaart het op, het eerst in het westen van het land en dan krijgen we de zon af en toe te zien. Het wordt dan op de meeste plaatsen droog (een enkele bui in het oosten en zuidoosten is niet uitgesloten) en de temperatuur loopt op naar een graad of 13. De wind is matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten, aan de westkust waait het krachtig en mogelijk even hard, windkracht 6 of 7. Na passage van het buiengebied neemt de wind wat in kracht af.

In de nacht van zaterdag op zondag blijft het op de meeste plaatsen droog en koelt het af tot een graad of 5. Aan het eind van de nacht nadert vanuit het zuidwesten een nieuw regengebied.

Zondagochtend heeft het zuiden, midden en oosten van het land te maken met dit regengebied en regent het er van tijd tot tijd. Maar ook in de rest van het land kan een bui vallen (ook onweer is mogelijk). In de middag komt de zon tevoorschijn en dan blijft het tot de avond op de meeste plaatsen droog. Het wordt een graad of 12 en er waait daarbij een meest matige zuidwestenwind, aan zee waait het vrij krachtig, soms krachtig, windkracht 5 tot 6. Tegen de avond neemt de wind langs de westkust in kracht toe op nadering van een nieuw en actief buiengebied.
zaterdag 01 april 2006 08.12 uur
bron:KNMI