dinsdag 04 april en woensdag 05 april 2006
Enkele buien, vanochtend in het noorden kans op hagel en onweer.
Vandaag schijnt van tijd tot tijd de zon en komen er enkele buien voor. Vanochtend heeft vooral het noorden van het land hiermee te maken en er is daarbij ook kans op hagel en onweer. De noordwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee waait het soms krachtig, vooral in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer. Bovendien is de wind tamelijk vlagerig. In het binnenland is de wind eerst nog zwak tot matig uit het westen. Als gevolg van de straffe wind en een temperatuur die niet veel verder oploopt dan een graad of 8, voelt het vrij koud aan.

Woensdag begint met een koude nacht. Het koelt, met een zwakke noordwestelijke wind en veel opklaringen, landinwaarts af naar temperaturen rond het vriespunt. Aan de kust blijft de noordelijke wind vrij krachtig en het koelt er veel minder af. Met name in de noordelijke helft van het land kunnen enkele buien vallen, mogelijk komt daarbij ook hagel of natte sneeuw voor.
Woensdag overdag is er geregeld zon, maar er kunnen nog steeds enkele buien vallen. De kans daarop is opnieuw het grootst in het noorden van het land. Ondanks de zonneschijn komt de temperatuur in de middag niet of nauwelijks boven 8 graden uit. De wind blijft noordwestelijk en is boven land matig, langs de kust waait het af en toe vrij krachtig.

dinsdag 04 april 2006 07.38 uur

bron:KNMI