donderdag 06 april en vrijdag 07 april 2006
Meer wolken, kans op een bui. Vanmiddag van het noordwesten uit (mot)regen
Na opnieuw een koude nacht met landinwaarts lichte vorst begint de dag met veel zon. Geleidelijk neemt op nadering van een frontale storing de bewolking toe. Er kan eerst een enkele bui ontstaan, vanmiddag gaat het van het noordwesten uit wat (mot)regenen. De zwakke en aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtige zuidwestenwind neemt toe en wordt in de loop van de ochtend matig en langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, 6. Het wordt vanmiddag zo'n 9 of 10 graden.

In de loop van de avond breidt de (mot)regen zich over een groot deel van het land uit, het uiterste zuidoosten van het land houdt het waarschijnlijk droog. In het noorden klaart het op, maar kan nog wel een bui vallen. De zuidwestenwind blijft zwak tot matig en aan de kust vrij krachtig of krachtig, het gaat niet meer vriezen.

Morgen overdag blijft de frontale zone die verantwoordelijk is voor de (mot)regen boven de zuidelijke helft van het land liggen met veel bewolking en af en toe wat (mot)regen. In het noorden zijn enkele opklaringen en kan een bui vallen. De temperatuur is met 8 graden aanhoudend te koud voor de tijd van het jaar, de wind neemt iets af: naar matig boven land en vrij krachtig aan de kust.
donderdag 06 april 2006 06.53 uur
bron:KNMI