zaterdag 08 april en zondag 09 april 2006
Van het noordwesten uit regen, later zon en kans op een bui
Het is bewolkt en een regengebied trekt van noordwest naar zuidoost over het land. Tegen de middag wordt het in het noordwesten droog. Het klaart dan ook op. In het zuidoosten duurt het tot in de avond totdat het droog wordt. De aangevoerde lucht wordt wel steeds onstabieler waardoor vanavond de kans op een (onweers)bui in het noordelijk kustgebied toeneemt. Het wordt een graad of 10. De wind, zuidwest, is matig, aan de kust krachtig, 6 Bft, eerst plaatselijk nog even hard, 7 Bft. De wind draait vanmiddag naar westelijke richting en neemt wat af.

In de nacht van zaterdag op zondag is het landinwaarts helder. Daar koelt het af tot een graad of 2 met kans op vorst aan de grond. In het noordelijk kustgebied kunnen buien met hagel of onweer voorkomen.
Zondag begint met veel zon, maar overdag ontstaan stapelwolken waarvan er vooral in het noorden sommigen uitgroeien tot een bui. Daarbij kan ook hagel en onweer voorkomen. De middagtemperatuur ligt rond een graad of 9 en de westenwind is boven land matig, kracht 4 en in kustgebieden vrij krachtig, 5.
zaterdag 08 april 2006 07.14 uur
bron:KNMI