maandag 10 april en dinsdag 11 april 2006
Perioden met zon, vanmiddag kans op een enkele bui.
De dag begint met een wolkenband van zuidwest naar noordoost over het land. Elders zijn er perioden met zon. In de loop van de ochtend breekt op meer plaatsen de zon door. Tegen de middag neemt van het noordwesten uit de bewolking weer toe en er kan een enkele bui voorkomen. De middagtemperatuur ligt tussen 8 graden in het westen en 11 graden in het oosten en zuidoosten. De wind komt uit noordelijke richtingen en is zwak tot matig, rond kracht 3, langs de kust mogelijk vrij krachtig, 5.

De komende nacht is er weinig bewolking en bij weinig wind daalt de temperatuur tot rond het vriespunt. Er kan een enkele mistbank ontstaan.

Onder invloed van de van een rug van hogedruk begint dinsdag nog zonnig, droog en met weinig wind. De middagtemperatuur loopt uiteen van 9 tot 12 graden. Later op de dag neemt de bewolking op nadering van een frontale storing van het westen uit toe, aanvankelijk vooral sluierbewolking. In de avond bereikt de neerslagzone van die storing het westen en breidt zich daarna verder over ons land uit.
De wind is zuidwest en neemt op nadering van die storing toe tot matig, kracht 4 en aan zee tot vrij krachtig, 5 en later krachtig, 6 Bft.

maandag 10 april 2006 07.57 uur

bron:KNMI