dinsdag 25 april en woensdag 26 april 2006
Perioden met zon en op de meeste plaatsen droog.
De dag begint vooral in het midden en noorden met wolkenvelden. Deze trekken noordwaarts weg. Daarna komt de zon er door. De wind is aanvankelijk zwak oostelijk, maar draait in de loop van de ochtend naar westelijke richtingen en neemt toe naar matig. Dit gebeurt het eerst in Zeeland. Met aanvoer over zeewater van een graad of 8 wordt het in Zeeland niet warmer dan 13 graden. In het oosten van het land kan het 22 graden worden. Aan de zuidwestkust kan in de loop van de ochtend ook lage bewolking of mist van zee binnendrijven, de temperatuur daalt dan naar een graad of 10. In de oostelijke helft van het land komt in de middag een enkele bui tot ontwikkeling. Er zullen niet veel buien ontstaan, de meeste plaatsen houden het droog.

In de nacht van dinsdag op woensdag krijgen we te maken met een storing die van het westen uit langzaam over het land trekt. Het is dan bewolkt en het koelt niet verder af dan een graad of 10. Tegen de ochtend gaat het van het westen uit wat regenen. De wind blijft zwak tot matig uit het zuidwesten.

Woensdag overdag trekken regen en bewolking oostwaarts weg en in de middag klaart het van het westen uit wat op. Bij een zwak tot matige west-noordwestenwind wordt het aan de kust een graad of 12, verder landinwaarts kan het nog 16 graden worden.
dinsdag 25 april 2006 07.53 uur

bron:KNMI