zaterdag 13 mei en zondag 14 mei 2006
In de loop van de dag enkele (onweers)buien
Momenteel is er alleen hoge bewolking aanwezig en is het nevelig. In het noorden en in Flevoland komen ook mistbanken voor (zie ook teletekstpagina 710). De temperatuur ligt rond de 8 graden bij een zwakke en veranderlijke wind.
Gedurende de dag wordt de aangevoerde lucht vochtiger. Na een vrij zonnig begin ontstaan al snel stapelwolken en neemt de kans op enkele (onweers)buien toe. Daarbij zijn hagel en windstoten ook mogelijk. Vooral het zuidoosten en oosten hebben daarop de grootste kans. Dieper landinwaarts wordt het nog zo'n 22 graden, maar in de kustgebieden blijft de temperatuur ruim onder de 20 graden. Er waait een zwakke soms matige wind uit uiteenlopende richtingen.
In de avond trekt een zwak koufront vanaf de Waddenzee langzaam naar het zuiden. Het front gaat gepaard met (lage) bewolking waar af en toe wat lichte regen uitvalt. Achter het front ruimt de wind naar het noorden en stroomt koelere, maar ook drogere lucht ons land binnen.
Zondag is er in het zuiden van het land nog veel bewolking, maar blijft het meest droog. In het noorden is er meer ruimte voor de zon. De middagtemperatuur loopt uiteen van 14 graden op de Wadden tot 18 graden in het zuiden van het land en de wind is zwak uit het noorden tot noordwesten.
bron:KNMI