zondag 14 mei en maandag 15 mei 2006
Van het noorden uit perioden met zon.
Een zwak koufront ligt nu boven het zuiden van het land. Het front is weinig actief en geeft naast wolken op een enkele plaats een spatje regen. Het is wel nevelig en de temperatuur ligt rond de 10 graden. Achter het front wordt met een zwakke of matige noordelijke wind drogere en heldere lucht aangevoerd. Het klaart daar nu al op en de temperatuur lig er rond de 5 graden.

In de ochtend komt er van het noorden uit geleidelijk meer ruimte voor de zon. In het zuiden houdt bewolking nog lange tijd de overhand. Het blijft wel droog. De temperatuur doet een stapje terug en loopt uiteen van 14 graden op de Wadden tot 18 in het zuiden van het land. De wind is meest zwak en komt uit noordelijke richtingen.

Maandag draait de wind naar oost en overdag naar een zuidelijke richting. Er stroomt zachtere lucht op in de richting van ons land. In de nacht zijn er opklaringen en koelt het af tot zo'n 8 graden. Overdag laat de zon zich geregeld zien en lijkt het tot de avond droog te blijven. 't Wordt die middag ongeveer 20 graden. De zuidelijke wind is zwak tot matig, rond kracht 3. 's Avonds neemt de kans op een bui (in het zuidoosten mogelijk met onweer) toe.
zondag 14 mei 2006 07.02 uur

bron: KNMI