dinsdag 16 mei en woensdag 17 mei 2006
Van het westen uit opklaringen.
De dag begint vandaag met veel bewolking. Deze breekt vanochtend van het westen uit waarbij we met name in de westelijke kustgebieden flink wat zon krijgen. Meer landinwaarts ontstaan er stapelwolken. Op de Wadden kan de dag meest bewolkt verlopen. Wel blijft het droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16 graden aan zee tot plaatselijk 22 graden in het oosten van het land. De wind is westelijk en matig, rond kracht 3 en aan zee nog af en toe vrij krachtig, 5.
In de loop van de avond neemt in Limburg de bewolking toe en daar kan wat regen vallen. Ook vannacht blijft dat zo, maar in het grootste deel van het land is er dan weinig bewolking. 't Koelt af tot een graad of 9, in het noordwesten en zuidoosten ligt de minimumtemperatuur een paar graden hoger.

Woensdagochtend is er in de noordwestelijke helft van het land vrij veel bewolking en er kan een enkele bui voorkomen. In de middag is er overal zon en blijft het droog. Wel komt er steeds meer hoge bewolking. Pas in de loop van de avond neemt de kans op regen toe. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17 graden aan zee tot 22 landinwaarts.
dinsdag 16 mei 2006 07.59 uur

bron:KNMI