woensdag 17 mei en donderdag 18 mei 2006
Zon, sluierwolken en droog. Vannacht regen
Toenemende (sluier)bewolking beperkt de zonneschijn, maar het blijft tot de avond droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17 graden aan zee tot 22 landinwaarts. De wind is zuidwest tot west, zwak tot matig, kracht 3 of minder, draait vanmiddag op nadering van een storing naar zuid tot zuidoost en neemt toe tot matig, kracht 3 tot 4 en aan de kust tot vrij krachtig, 5.

Komende nacht is het bewolkt en regent het enkele uren, vooral in het zuidoosten kan ook een verscholen onweersbui voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 15 graden. De wind neemt in het noordelijk kustgebied toe tot krachtig, 6 en draait na passage van de storing naar zuidwest en neemt tijdelijk in kracht af.

Donderdag overdag klaart het van het westen uit op, maar in het zuiden en zuidoosten blijft het nog enige tijd bewolkt en kan later opnieuw regen vallen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 17 graden aan zee tot 20 verder landinwaarts. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, 6 Bft. Het lijkt daar met windvlagen tot ongeveer 55 km/uur een onstuimige dag te worden.
woensdag 17 mei 2006 07.37 uur

bron:KNMI