maandag 22 mei en dinsdag 23 mei 2006
Enkele (onweers)buien, kans op zware windstoten.
Tijdelijk droge perioden, maar de kans op (onweers)buien, mogelijk met zware windstoten neemt geleidelijk weer toe. Ook schijnt af en toe de zon en het wordt een graad of 19. De zuid tot zuidwesten wind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig en neemt in de loop van de dag toe tot vrij krachtig boven land, krachtig boven de Wadden en op het IJsselmeer en hard langs de westkust.

Vanavond neemt de wind nog verder toe en komt er langs de westkust mogelijk enige tijd een stormachtige zuid-zuidwestenwind te staan. Ook de kans op buiige regen met onweer en zware windstoten tot ca 80 km/uur neemt toe.

In de nacht van maandag op dinsdag passeert een gebied met buiige regen ons land. De wind draait tijdelijk naar west tot noordwest, neemt af naar matig en langs de kust krachtig en de temperatuur ligt rond 11 graden.

Dinsdag overdag nog steeds enkele (onweers)buien. Er blijft een matige en aan de kust af en toe krachtige (west)zuidwestenwind staan en het wordt met ongeveer 12 graden koud voor de tijd van het jaar.
maandag 22 mei 2006 08.47 uur

bron:KNMI