Verwachting tot morgen middernacht
zondag 25 juni en maandag 26 juni 2006
In de middag van het zuiden uit flinke onweersbuien.
Bij een temperatuur van een graad of 12 zijn rond het IJsselmeer enkele mistbanken ontstaan. Deze lossen spoedig op. Van het zuiden uit neemt de hoge bewolking toe en in de ochtend kan daar al wat buiige regen uit vallen, vooral in het zuiden en westen.
In de middag trekken van het zuiden uit onweersbuien, mogelijk met hagel, zware windstoten en lokaal wateroverlast noordwaarts. Plaatselijk kan meer dan 50 mm neerslag vallen. De temperatuur varieert van 18 graden in het Waddengebied, 23 graden in het westen tot rond 28 graden in het oosten. Er staat een zwakke wind, later op de dag matig, uit noordoost tot noord, langs de kust later vrij krachtig tot krachtig, 5-6.
Maandagnacht trekt het zwaartepunt van de onweersstoring boven ons land in de in de richting van Denemarken weg, waarna het droog wordt.
Er blijft vooral aan de kust veel lage bewolking en de minimumtemperatuur wordt een graad of 15 C, de middagtemperatuur varieert van 16 graden aan de kust tot 24 in het oosten.
De wind is boven land westelijk en zwak tot matig, in kustgebieden noordwest, matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig.
zondag 25 juni 2006 06.16 uur

bron:KNMI

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular