Sanoja® Networks, o.a uitgever van Sanoja® Entertainment Magazine organiseert op www.hindoestaanvanhetjaar.nl de eerste editie van de ‘Hindoestaan van het jaar’ 2006 verkiezing.

De redactie heeft middels de vele reacties van bezoekers op de 'prelist', observatie, diverse enquetes en onderzoek 14 november de nominaties bekend gemaakt in totaal 8 categorieën op gebied van kunst, cultuur en sport.‘De zichtbaarheid in de media is bij Hindoestanen in Nederland altijd al minimaal geweest, maar dat neemt niet weg dat er in onze gemeenschap genoeg talent rond loopt. Met deze verkiezing willen we voor deze ambitievolle groep een vruchtbaar fundament creëren  op het landelijke podium’, aldus Devi Jiawon, directrice van Sanoja® Casting.
Onder de nominaties zitten namen als Reshma Roopram (voormalig Miss Universe Nederland), NRC columnist Anil Ramdas en Hollywood acteur Ashwin Mohanpersad. Bezoekers kunnen in elke categorie een stem uitbrengen per SMS, (mobiele) telefoon of het online stemformulier en bepalen op deze manier zelf wie de verse titel heeft verdiend. De opbrengsten gaan naar stichting Vrindavin, dat bezig is met een opvangtehuis voor vrouwen en meisjes in Vrindavan (India).Vanaf 2007 zal de verkiezing een jaarlijks terugkerend evenement worden in Den Haag.
Het woord Hindoe komt van de vroegere naam van India, Hindoestan. In India verblijven naast Hindoes ook moslims of personen met andere religiën. Al deze mensen zijn in principe Hindoestanen inclusief de mensen die uit India afkomstig zijn maar elders wonen. Over het algemeen gebruikt men het woord "Hindoestaan" echter alleen voor Hindoes en moslims die hun oorsprong in India hebben.
bron:Sanoja Networks