Reshma Roopram, Anil Jagdewsingh, Sandhya Manniesingh, Oemar Wagid Hosain, Perdiep Ramesar, Soebhaash Dihal, Dj Prako en Virindra Kalika zijn ‘De’ Hindoestanen van 2006. Dit hebben ruim 6000 bezoekers besloten op http://www.hindoestaanvanhetjaar.nl. .

In totaal zijn er binnen 8 categorieën, zoals sport, literatuur,  dans en theater in november, na diverse onderzoeken en enquetes 40 nominaties bekend gemaakt; waarin o.a  NRC columnist Anil Ramdas, FC Den Bosch voetballer Kiran Bechan en Hollywood-acteur Ashwin Mohanpersad zich bevonden.

De verkiezing is opgezet om de zichtbaarheid van Hindoestanen in de landelijke media te vergroten, jong talent hierin te stimuleren en erkenning te forceren bij de eigen gemeenschap, waar afgelopen maanden heftig is gereageerd op het initiatief van Sanoja® Networks; waarna is besloten een grootse uitreiking dit jaar te annuleren. Eind 2007 vind er echter een herhaling van de verkiezing plaats.

Hindoestanen of Hindostanen zijn een bevolkingsgroep in Nederland en Suriname van Zuid-Aziatische afkomst. De Hindoestanen kwamen sinds 1873 vanuit het toenmalig Brits-Indië naar Suriname. Na de Surinaamse onafhankelijkheid vertrokken vele Hindoestanen naar Nederland.

Het project ondersteund tevens de stichting Vrindavin, dat momenteel bezig is met een opvangtehuis voor vrouwen en meisjes in Vrindavan (India).

 

bron:Hindoestaanvanhetjaar.nl