Studenten van de Amsterdamse Hogeschool voor Techniek, een onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam, dachten hierover na en kwamen met spectaculaire ontwerpen. Tijdens SAIL zijn de ideeën van de studenten voor bezoekers te zien op de tentoonstelling: Haven van de Toekomst.

Een van de themas van SAIL dit jaar is: De maritieme link tussen verleden, heden en
toekomst. De Amsterdamse Hogeschool voor Techniek is gevraagd uit dit thema het onderdeel toekomst in te vullen. Techniekstudenten hebben in groepen gewerkt aan hun toekomstvisie op de Amsterdamse Havens. De winnende ontwerpen zijn tijdens SAIL op banieren en een maquette te zien in het Muziekgebouw aan 't IJ. De studenten zijn zelf aanwezig om uitleg te geven over hun ontwerp. Een van de winnende ontwerpen is een eiland in zee met een vliegveld erboven. Om grote schepen buiten Amsterdam te houden, ligt die haven midden op zee. Twee grote bruggen naar Amsterdam en Londen verbinden het eiland met het vasteland.

Tevens heeft de Hogeschool van Techniek de tentoonstelling Nederlands Jachtbouw Paviljoen vormgegeven. Het gaat hier om een dertigtal schaalmodellen van moderne jachten die deels buiten in het echt te bewonderen zijn.

bron:Hogeschool van Amsterdam