Hof vindt zaak ANP-Novum niet geschikt voor kort gedingHet Amsterdamse Gerechtshof heeft in het hoger beroep dat persbureau Novum tegen het ANP had ingesteld, geoordeeld dat de zaak wat bewijsvoering betreft te ingewikkeld is voor een kort geding. De rechter in de bodemprocedure moet nu een oordeel vellen in deze zaak.

Novum was in eerste instantie veroordeeld onmiddellijk te stoppen met het onder valse passwords inloggen op de nieuwsserver van ANP, en de gegevens van ANP voor zijn eigen nieuwsdienst te gebruiken, op straffe van een dwangsom. Ook moest Novum 50.000 euro betalen als voorschot op een nader te bepalen schadevergoeding.
Omdat Novum heeft toegezegd niet meer zonder toestemming op de systemen van ANP in te loggen en daartoe maatregelen heeft genomen, heeft het Hof nu bepaald dat een verbod en dwangsom niet langer nodig is. Het hof heeft ook de tegenvorderingen van Novum, tot schadevergoeding en rectificatie, afgewezen.

In de door ANP aagespannen bodemprocedure, die al enkele maanden loopt, eist ANP een verbod en schadevergoeding. De uitspraak is over enkele maanden te verwachten.

bron:ANP (met toestemming)Comments are closed.
%d bloggers liken dit: