Grootste stijging in medewerkertevredenheid in 2009

Utrecht, 17 mei 2010 Eurofiber heeft de Gouden Vuurtoren 2009 gewonnen. Onderzoeksbureau MonitorGroep reikt deze prijs jaarlijks uit aan de organisatie die de grootste stijging in medewerkertevredenheid realiseerde. Eurofiber wist in 2009 de toch al hoge tevredenheid van een 7,4 naar een 7,7 te verhogen. Daarmee scoort Eurofiber opvallend goed in de ICT-sector.

Eurofiber verhoogde de tevredenheid van werknemers in 2009 verder door verbeterpunten aan te pakken op het gebied van ontwikkelingsvoorwaarden en arbeidsvoorwaarden. Daarbij werd veel aandacht besteed aan de communicatie met en duidelijkheid naar de werknemers. Zo kregen de medewerkers een beter beeld van de doorgroeikansen binnen de organisatie. Er werd ze ook gevraagd om mee te denken over manieren om de ontwikkelingsmogelijkheden te vergroten. Daarnaast paste Eurofiber de beoordelingsystematiek aan en koppelde het bedrijf deze aan een transparant beloningsbeleid. Duidelijkheid en eerlijkheid zijn belangrijke waarden binnen Eurofiber. De openheid binnen de organisatie wordt door werknemers zeer gewaardeerd.

Ook in 2010 blijft Eurofiber werken aan de medewerkertevredenheid. Dit jaar ligt de focus op het waar nodig verbeteren van de efficiëntie, met een lagere of stabiele werkdruk als resultaat.

MonitorGroep baseert de bekroning van Eurofiber als grootste stijger in medewerkertevredenheid op onderzoek onder organisaties in diverse sectoren (www.tevredenheidsmonitor.nl). Ook naar branche bezien doet Eurofiber het echter opmerkelijk goed. Zo bleek uit recent onderzoek onder ICT-organisaties door zakenblad Incompany dat de medewerkertevredenheid in 2009 juist daalde.

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 400 Gbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 9.500 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.nl.

NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Eurofiber
Clementine Witkamp
Tel. +31 (0)30 242 87 00
[email protected]

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]