Voor het eerst in haar 70-jarige geschiedenis organiseert Het Nationale Park De Hoge Veluwe een sportief evenement. In het weekend van 8 en 9 oktober 2005 staat alles in het Park in het teken van bewegen midden in de schitterende natuur.

In het Park zijn diverse parkoersen uitgezet voor de recreatieve loper en wandelaar. De routes voeren door de prachtigste (herfst)landschappen en langs de historische gebouwen en monumenten van De Hoge Veluwe.

Er is een speciale kinderloop, een Wildbaan Wandeltocht voor wandelaars, power- en Nordic walkers en er zijn drie afstandslopen met de halve marathon (21,1 km) als hoogtepunt. De Hoge Veluwe Loop is een geweldige kans om het Park op een geheel andere manier te bekijken en beleven. En een schonere lucht tijdens het (hard)lopen zult u in Nederland nauwelijks vinden.

Kortom, een ideale gelegenheid om zelf actief mee te doen of als toeschouwer te kijken naar de verrichtingen van de sportievelingen.

Maar er valt nog meer te doen en te beleven in het Park tijdens het weekend. Workshops en voorlichting over bewegen, het Nationaal Kampioenschap Houthakken, Nordic walking, Jagen,  Tai Chi en veel meer...

bron: Nationaal Park de Hoge Veluwe