HOI Makelaars, een initiatief van Thijs Rambonnet en Philip Koene, heeft een droomstart gemaakt. Het jonge makelaarskantoor biedt op een heldere en inzichtelijke wijze makelaarsdeeldiensten aan. Het bezoek aan de website stijgt exponentieel. Bij HOI (Huizen Op Internet) bepaalt de verkoper grotendeels zelf hoeveel kosten hij wil maken om zijn huis te verkopen. Maar welke dienst of pakket van diensten de consument ook afneemt, HOI Makelaars biedt altijd die toegevoegde waarde die van een NVM Makelaar verwacht mag worden.

 

HOI Makelaars is erin geslaagd het gebruik van internettechnologie optimaal te benutten in haar dienstverlening.  Verkopers kunnen zich via de website aanmelden. Als de verkoper liever eerste een (gratis) waardbepaling wil, dan kan dat worden aangeven. Nadat het huis in verkoop is genomen  krijgt de verkoper een eigen digitaal dossier. Met een inlogcode en wachtwoord houdt de verkoper zicht op agenda afspraken en onderhandelingen. Alle documenten (koopakte, brochures) worden in digitale vorm verstuurd en gearchiveerd. HOI werkt uiteraard volgens de strenge NVM erecode en nieuwe Algemene Consumentenvoorwaarden 2006. “Waar zit de toegevoegde waarde van de makelaar nu in? Dat is een reële waardebepaling, een goed verkoopadvies toegesneden op de persoonlijke situatie, het voeren van de onderhandelingen en het volledig en correct schriftelijk vastleggen in de koopoverenkomst van afspraken die partijen maken”, zegt Philip Koene van HOI Makelaars.  

“Je moet als makelaar die diensten aanbieden waar de consument om vraagt. Innovatief zijn. HOI heeft een zeer vergaande kantoorautomatisering doorgevoerd, waardoor de kosten laag blijven en de makelaars efficiënt kunnen werken. Dat komt weer ten goede aan de tarieven (“courtage”) die onze opdrachtgevers betalen.

HOI biedt drie standaardpakketten die desgewenst kunnen worden uitgebreid.

1. Basisverkooppakket voor 695,-- inclusief btw

2. Rendementpakket voor 1495,--, inclusief btw

3. RendementPlus pakket voor 2095,-- inclusief btw

Uiteraard zit in alle pakketten het plaatsen van de woning op funda. De HOI diensten bieden een uitgekiende mix van acties en werkzaamheden die voor de verkoper toegevoegde waarde hebben. “De consument wil inzichtelijkheid in tarieven en werkzaamheden. Elke (losse) dienst heeft een tarief, dat op de website hoi-makelaars.nl is terug vinden in een compleet overzicht met toelichting. Alles wat wij doen is te volgen in het digitale dossier.”HOI gaat daarmee verder dan wat bijvoorbeeld Makelaarsland doet. HOI biedt drie standaardpakketten, terwijl Makelaarsland maar een pakket aanbiedt, het HOI starttarief is 695,-- inclusief btw. Daarnaast kan de consument makelaarsdiensten apart inkopen en – heel belangrijk – HOI hecht aan persoonlijk contact met haar opdrachtgevers. Steeds meer mensen vinden het leuk om bijvoorbeeld zelf bezichtigingen te doen. Wie kent zijn huis beter dan de eigenaar/bewoner zelf? De opdrachtgever krijgt tips voor een goede en effectieve bezichtiging. “We vonden het eerst wel een beetje eng, zelf zo’n rondleiding doen, maar HOI gaf nuttige tips & tricks, zegt Marja Sanders uit Waalre, die koos voor het Rendementpakket. “Al snel hadden wij een koper voor ons huis. HOI heeft op ons verzoek de tweede bezichtiging begeleidt . De onderhandelingen die volgden zijn op een correcte en zakelijke wijze gevoerd. Perfect. Wij zijn zeer tevreden”.

bron:HOI makelaars