Een 29 jarige inwoner van Hollandscheveld heeft donderdagmiddag, mogelijk tengevolge van een epileptische aanval, nogal wat schade veroorzaakt aan een garage naast een woning aan de Riegshoogtendijk in zijn woonplaats.

De man reed met zijn auto met aanhangwagen over de Kerkenkavel in Hollandscheveld en is met onverminderde snelheid de T kruising met de Riegshoogtendijk overgestoken. Daar kwam hij op de 40 meter lange inrit naar de garage van een woning aan de Riegshoogtendijk. De man botste in volle vaart op de roldeur van de garage en kwam tot stilstand tegen een marktwagen die achter in de garage geparkeerd stond. De bestuurder is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De garage liep forse schade op. Alle muren raakten ontwricht.

Omdat het vermoeden bestaat dat de man een epileptische aanval kreeg wordt van hem een melding in gevolge artikel 130 van de Wegenverkeerswet naar het CBR gezonden. Dat houdt in dat er een onderzoek wordt gestart naar zijn geschiktheid om een auto te mogen besturen.

Bron: Politie Drenthe