Hengelo 03-06-2005 - Twee herdershonden hebben afgelopen woensdag in Baak en Hengelo voor het nodige dierenleed gezorgd. Er werden enkele konijnen doodgebeten en meerdere schapen raakten gewond. De eigenaresse is inmiddels bekend en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij zal in overleg met de benadeelden de schade regelen.

Even na 07.00 uur kreeg de plaatselijke jachtopzichter een melding dat aan de Toverstraat in Baak een konijn in een ren was doodgebeten door twee honden. De bewoners hadden de honden weten op te sluiten en deze bleken van een plaatsgenote te zijn. Later op de ochtend kwam uit dezelfde straat nog een dergelijke melding. Hier bleek een konijn te zijn doodge-beten en een kat verwond.

Tot overmaat van ramp bleken in een weiland aan de Beekstraat ongeveer 30 schapen te zijn aangevallen. Duidelijk was dat ook hier honden aan het werk waren geweest en sommige dieren hadden ernstige verwondingen. De dierenarts is de hele woensdagmiddag bezig geweest om de gewonde schapen te verzorgen. Waarschijnlijk moeten er enkele schapen afgemaakt worden, omdat herstel niet meer mogelijk is.

Bron: Politie Noord- en Oost-Gelderland

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular