Woensdagmiddag hebben honderd kinderen het schilderij Het vreedzame koninkrijk, ca. 1837 van Edward Hicks (1780-1849) uitgekozen als mooiste schilderij van de tentoonstelling Beestachtig mooi. Kijken naar dieren, 1750-1900 in het van Goghmuseum in Amsterdam. Het schilderij is officieel onthuld door Edwin Becker (hoofd tentoonstellingen) en Reneej (van het VPRO programma 'Teken meej avec Reneej').

Tijdens de feestelijke middag hebben de kinderen aan de hand van een keuzeformulier hun mening gegeven over de werken in de expositie en vervolgens hebben ze een tekenworkshop van Reneej gevolgd.

Beestachtig mooi. Kijken naar dieren, 1750-1900 is vanaf vandaag 5 oktober 2005 t/m 5 februari 2006 te zien in het Van Gogh Museum. Deze thematische familietentoonstelling laat aan de hand van meer dan 200 objecten de verhouding zien tussen mens en dier. Het museum richt zich met deze tentoonstelling, behalve op individuele bezoekers, voor het eerst op gezinnen met kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De Rabobank is hoofdsponsor van deze expositie.

Partnership Van Gogh Museum-Rabobank
Het stimuleren van Nederlands bezoek aan het Van Gogh Museum is een van de doelstellingen van het vijfjarige partnership tussen het Van Gogh Museum en de Rabobank, aangegaan op 1 januari 2003. Verder willen het Van Gogh Museum en de Rabobank dat een zo breed mogelijk publiek kennis kan maken met het werk van Van Gogh. De vrijdagavondopenstellingen en het hoofdsponsorschap van Beestachtig mooi zijn daar een uitvloeisel van. De promotie voor deze expositie richt zich vooral op een nieuwe Nederlandse doelgroep: gezinnen met kinderen.

bron:Van Goghmuseum