Op 14 januari organiseerde Stichting Krant in de Klas in samenwerking met het ANP de 21ste editie van de Krantenfoto Kinderjury. Tijdens deze verkiezing kiest een kinderjury de beste krantenfoto van het afgelopen jaar. De winnaar van 2005 is 'Hongerlijdend jongetje uit Sudan' in de categorie Buitenland. De foto is gemaakt door Antony Njugana en is gepubliceerd in Eindhovens Dagblad.

De jury was samengesteld uit 30 leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit heel Nederland. Zij hadden de zware opgave om in drie ronden de beste foto te kiezen uit 100 foto's in vier categorieën: Regionaal, Binnenland, Buitenland en Sport.De fotoselectie was samengesteld uit inzendingen van de fotoredacties van bijna alle landelijke en regionale dagbladen. Op de foto is te zien hoe een vierjarig jongetje is ingestort als gevolg van honger. In het zuiden van Sudan kampt de bevolking met grote voedseltekorten. Een jurylid licht toe:'Dit beeld zegt meer dan 1000 woorden.'
De Krantenfoto Kinderjury is de langstlopende jongerenverkiezing van de beste nieuwsfoto van het jaar. De 21ste editie van de Krantenfoto Kinderjury werd georganiseerd door Stichting Krant in de Klas en het ANP. De verkiezing vond plaats bij het ANP in Rijswijk. Stichting Krant in de Klas is de educatieve organisatie van de Nederlandse Dagblad Pers. Zij bevordert het lezen van kranten via het onderwijs. De stichting verstrekt gratis kranten aan het onderwijs en maakt lesmateriaal ter ondersteuning van de klassikale bespreking van de krant.
bron:Stichting Krant in de Klas

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular