Het Openbaar Ministerie in Rotterdam en de politie Rotterdam-Rijnmond hebben dinsdag een reconstructie van het hoofd getoond van een tot nu toe onbekend meisje. Lichaamsdelen van het meisje werden de afgelopen maanden gevonden in tassen op verschillende plaatsen langs de Maas in Rotterdam. Het gaat om een jonge vrouw van 16 à 17 jaar oud, met donker haar en een donkere huiskleur. De reconstructie van het hoofd is gemaakt door een deskundige in het Verenigd Koninkrijk.

De eerste tas werd op dinsdagavond 20 juni door oplettende voorbijgangers gevonden ter hoogte van het Mallegat op Rotterdam-Zuid. De tweede tas werd enkele dagen later gevonden ter hoogte van de Parkkade. De derde tas, met daarin het hoofd, werd 13 juli gevonden in de Maashaven.

Uit DNA-onderzoek bleken de resten allemaal bij elkaar te horen. Op 4 juli werd al een oproep via de politie verspreid waarin om informatie over het Maasmeisje werd gevraagd. Dat leverde twintig tips op, maar tot op heden is niet bekend geworden wie de jonge vrouw is.

bron:OM