(Persbericht) Haarlem, 27 juni 2011 - Het in Frankrijk gevestigde hoofdkantoor van Scheider Electric voldoet als eerste gebouw ter wereld officieel aan de nieuwe ISO 50001-standaard voor energiemanagementsystemen. Het concern toont hiermee aan voorloper te zijn op het gebied van het verbeteren van de energie-efficiëntie van gebouwen, het verminderen van de belasting van het milieu en het vergroten van het comfort voor gebruikers.

'Met dit certificaat wordt onze staat van dienst en onze inzet op het gebied van energie-efficiëntie erkend', aldus Frà©dà©ric Abbal, President van Schneider Electric Frankrijk. 'Zowel voor onze klanten als voor onszelf willen we de hoogst mogelijke energiemanagement-standaard behalen. De prestaties van ons hoofdkantoor vormen daarbij waardevolle feedback die we kunnen gebruiken voor het doorontwikkelen van efficiënte operationele energiemanagementsystemen voor onze opdrachtgevers.'

Nieuwe mijlpaal
De Hive, zoals het in Parijs gevestigde hoofdkantoor van Schneider Electric wordt genoemd, heeft een oppervlakte van 35.000 vierkante meter werkruimte en is voorzien van de belangrijkste technologische oplossingen die Schneider Electric heeft ontwikkeld voor het optimaliseren van energiegebruik. 'Het afgelopen jaar was De Hive al het eerste gebouw in Frankrijk dat gecertificeerd werd omdat het aan de HQE Exploitation-, ISO 14001- and NF EN 16001-standaarden voldeed', zegt Abbal. 'Dit is een officiële erkenning voor de inspanningen die we hebben geleverd sinds we het gebouw in 2009 in gebruik hebben genomen. Met het ISO 50001-certificaat bereiken we weer een nieuwe mijlpaal.'

ISO 50001
In de ISO 50001-standaard zijn criteria opgenomen met betrekking tot het ontwikkelen, implementeren, verbeteren en het onderhouden van energiemanagementsystemen. De standaard is ontwikkeld om de energieprestaties van kantoren en industriële gebouwen structureel te kunnen verbeteren, het ruimtegebruik te optimaliseren en operationele kosten te verlagen. Om aan de voorwaarden van de nieuwe standaard te voldoen, heeft Schneider Electric eind 2010 zijn eigen energiemanagementsysteem geïmplementeerd.

Hoofdkantoor in Hoofddorp
Andere gebouwen van Schneider Electric volgen het voorbeeld van De Hive. Het nieuwe hoofdkantoor dat het concern in Hoofddorp laat bouwen door OVG, heeft onder meer het energielabel A+. Daarnaast beschikt het pand over het BREEAM-certificaat 'very good', wat in de nabije toekomst uitgebouwd gaat worden tot 'excellent'.
Stuur voor een foto in hoge resolutie een mail naar [email protected]

Over Schneider Electric
Als wereldwijde specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. In 2010 hebben ruim 110.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan 19,6 miljard euro. Onder het motto 'make the most of your energy' helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
www.schneider-electric.nl

Contact
Schneider Electric
Nanda Hoefsmid
Tel: +31 (0)23-512 42 77
[email protected]

Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
[email protected]