Hoogeveen – Politie sluit onderzoek naar vechtpartij afDe politie heeft een onderzoek naar een vechtpartij in de Hoofdstraat van 09 juli afgerond. In deze zaak zijn 10 verdachten aangehouden. Drie zaken zijn onderzocht: één keer poging tot doodslag waarvoor twee verdachten, van 15 en 17 jaar uit Hoogeveen, een bekennende verklaring hebben afgelegd. En twee keer openlijke geweldpleging waarvoor 8 verdachten (in de leeftijd 17 tot 19 jaar uit Hoogeveen) zijn aangehouden.

In deze zaak is aan een persoon een centrumverbod uitgereikt, de betrokkene mag in het weekend na 21.00 uur niet in het centrum komen. Daarnaast zijn twee minderjarige verdachten voorgeleid aan de rechter commissaris. Eén van de minderjarige verdachten zit nog vast voor psychologisch onderzoek. Het dossier wordt aan het openbaar ministerie overgedragen.

Het onderzoek is voortvarend opgepakt door de politie. Meerdere getuigen zijn gehoord. Jongeren van twee groepen hebben elkaar getroffen in de Hoofdstraat. Daarbij raakte een 18-jarige jongen gewond. De jongen werd meerdere keren met een mes gestoken. De jongen is hiervoor behandeld in het ziekenhuis.

Bron: Politie DrentheComments are closed.
%d bloggers liken dit: