Zondag 5 juni 2004 om 13.30 uur start op de Grote Markt in Haarlem de 48e Mars der Muzikanten. Al bijna vijf decennia lang is de Mars der Muzikanten het hoogtepunt van het jaar voor alle Haarlemse beoefenaren en liefhebbers van de z.g. Hafabra (harmonie, fanfare en brassband) muziek.

Ook dit jaar doen de Haarlemse harmonie-orkesten, drumfanfares en majorettekorpsen er weer alles aan om zich, zowel muzikaal als qua show, op hun allerbest aan het publiek te presenteren.
Vanaf 13.30 uur verzorgen zo'n 450 muzikanten en majorettes, verdeeld over 4 korpsen hun optredens verzorgen. Elk korps treedt ca. 20 minuten op met een muzikale show of mars.

De deelnemende korpsen zijn al jaren vaste gast bij de Mars. Deze middag presenteren de Marching & Cycling Band HHK, Drumband Blij met Muziek (het Haarlemse korps voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten), Jong Damiate Haarlem en de Damiate Band Haarlem vanzelfsprekend weer veel nieuw repertoire en veelal ook een nieuw showprogramma. Verder staat een er gastoptreden op het programma van de steelband The Haarlem Golden Tones o.l.v. Hamilton Franklin.
Zoals altijd kan het publiek bij de 48e Mars der Muzikanten weer een ca 3 uur durende, wervelende show verwachten, die wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden van alle deelnemende korpsen.

bron:Gemeente Haarlem