(Persbericht) PERSBERICHT

HOTEL LANDGOED HOLTHURNSCHE HOF (HER) OPENT HAAR DEUREN
Bijzondere fundering: een Romeinse pottenbakkerij

Berg en Dal, 10 september 2010 Na een bouwtraject van een jaar heropende Landgoed Holthurnsche Hof aan de Zevenheuvelenweg in Berg en Dal op ludieke wijze het nieuwe hotel, restaurant, ontbijtlounge, dakterras en vergadercomplex. Holthurnsche Hof gebouwd op de resten van een Romeinse pottenbakkerij is nauw verbonden met het archeologische erfgoed van de streek en zal ook in de toekomst in het hotel opgravingen tentoonstellen.

Landgoed Holthurnsche Hof bij Berg en Dal heette vroeger de Holdeurn en onder die naam kennen archeologen het ook. Tussen 1938 en 1942 is bij opgravingen op het terrein, zo‘˜n twintig hectare groot, een Romeinse potten- en pannenbakkerij gevonden en kwamen er à¢â‚¬Å“duizelingwekkende hoeveelheidà¢â‚¬ Romeinse dakpannen en aardewerk naar boven.

De historische band met de Romeinen werd tijdens de opening nog eens onderstreept met de ludieke entree van à¢â‚¬Å“Centurion Jurriaan II van Novio Magius Ulpia Batavorumà¢â‚¬: Jurriaan de Mol (directeur van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen). Hij kwam met paard, slaaf en strijdwagen om het hotel officieel te openen. Met het overhandigen van een campagne poster met de slogan à¢â‚¬Å“De Romeinen hebben hier al gelogeerd Nu jij nog!à¢â‚¬ aan Algemeen Directeur Pjotr van der Horst was de opening een feit.

Daarmee werd het hotel officieel heropend en biedt de moderne mens een schitterend complex met 57 kamers en airconditioned suites (waaronder een suite met sauna en à©à©n met jacuzzi), een restaurant met schitterend dakterras uitkijkend over de heuvels van Berg en Dal, ontbijtlounge en terras en een schitterende hotel lounge met openhaard. Het state of the art vergadercomplex met 17 zalen biedt vergaderruimtes voor groepen van 2 tot 350 gasten.

Voor de stijl en het interieur heeft het 4-sterren hotel gekozen voor een rustige ambiance die past binnen de schitterende natuurlijke omgeving. De gekozen à¢â‚¬Å“contemporaryà¢â‚¬ stijl ademt rust uit en gasten worden verrast door schitterende regendouches, extra grote breedbeeld TV‘˜s, grote hotelsuites met apart zit gedeelte en uiteraard een eigen koffiemachine op de kamer. Het ouderwetse à¢â‚¬Å“do not disturbà¢â‚¬ hangertje werd vervangen door een modern systeem waar gasten op een bedieningspaneel kunnen aangeven of housekeeping de kamer kan betreden of niet.

Uiteraard werd ook de website volledig vernieuwd en is deze inmiddels te bekijken via www.holthurn.nl

Hotel Landgoed Holthurnsche Hof
Zevenheuvelenweg 48A
6571 CK Berg en Dal
Telefoon: 31-(0)24-684 17 44
Fax: +31 (0)24-684 26 61
Email: [email protected]
Website: www.holthurn.nl

Noot voor de redactie niet bestemd voor publicatie
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met

Contact persoon Pjotr van der Horst Algemeen Directeur
Telefoon 024-6841744
Email [email protected]

Beeldmateriaal: hoge resolutie beelden vindt u op: http://picasaweb.google.com/HolthurnscheHof
Hier staan ook alle beelden van de opening op onder het kopje Opening Holthurnsche Hof