Een man in Alkmaar kan een gevangenisstraf van twee weken tegemoet zien, omdat hij een verbod tot het houden van dieren heeft overtreden. In juli 2004 had de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) een ernstig verwaarloosde Newfoundlander bij de man in beslag genomen, die nog maar 15 kilo woog en in zijn eigen drek zat.

Daarvoor legde de rechter de man toen twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf op, met als bijkomende voorwaarde dat hij drie jaar geen honden in zijn woning mocht houden.

Vorige week constateerde de LID naar aanleiding van een melding dat de man toch weer twee honden in de woning hield. De dieren zaten zonder drinkwater in de woonkamer. Ze waren mager en een van hen was mank. Ook was er aan hun lange nagels te zien dat ze niet veel buiten kwamen. De man ontkende dat de dieren van hem waren en zei dat hij er alleen maar voor 'zorgde'. Gezien de overtreding van de rechtelijke uitspraak van vorig jaar heeft de inspecteur desalniettemin proces-verbaal opgemaakt en het Openbaar Ministerie ingelicht. Gevangenisstraf lijkt onvermijdelijk.

bron:Dierenbescherming