Huizinga legt beslag op zilver tijdens German OpenKapitein Mark Huizinga heeft de zilveren medaille gewonnen tijdens de German Open in Braunschweig. In de finale van de categorie tot 90 kg verloor hij van de Witrus Andrej Kazusionak. In de laatste minuut van de partij nam deze een inzet van Huizinga over, wat hem een mooie ippon opleverde.

"Jammer dat ik de finale verloor, maar er is geen man overboord. Ik heb een prima toernooi gejudood, wat een uitstekende voorbereiding op het WK straks in september betekende", sprak Huizinga na afloop rustig.

De ICT-specialist van de KLu was in de eerste ronde vrijgeloot. In de tweede ronde won hij met een wazari van de Duitser Michael Pinske. In de derde ronde was de Brit Andrew Burns (ippon) geen partij voor hem. Bjorn Bachmann uit Duitsland vormde het derde slachtoffer; Huizinga versloeg hem met een yuko.

In de halve finale moest de Schiedammer het opnemen tegen de Brit Winston Gordon, tegen wie hij in Athene brons won. Ook deze opponent werd met een yuko verslagen.

bron:MinDefComments are closed.
%d bloggers liken dit: