Artsen zonder Grenzen eist ongehinderde toegang tot haar patiënten in de Sudanese regio Darfur. Vanwege allerlei veiligheidsincidenten zijn veel activiteiten van de organisatie op het moment opgeschort. Duizenden patiënten missen daardoor de zorg die ze dagelijks nodig hebben.

Teams van Artsen zonder Grenzen zijn in de afgelopen weken op een aantal plekken in Darfur overvallen en/of beroofd. Op 14 juli overvielen gewapende mannen een kantoor van Artsen zonder Grenzen in de plaats Serif Umra; op 16 juli werd een ambulance beschoten tussen de steden Geneina en Mornay. De auto werd aangehouden en de chauffeur in elkaar geslagen. Op 18 juli werd een auto gestolen uit een medische post in het dorp Shangil Tobaya en op 20
juli werd een team bestolen en geslagen op de weg tussen de plaatsen Golo en Niertiti. Vanwege de veiligheidsincidenten zijn onze teams in Serif Umra en twee projecten in het Jebel Marra gebergte geëvacueerd. Verder is het werk van een aantal mobiele medische teams opgeschort en op een aantal plekken is het onmogelijk om spoedeisende gevallen door te verwijzen naar chirurgische faciliteiten in andere gebieden.

De teams van Artsen zonder Grenzen in Darfur verzorgen ziekenhuisopnames, verlenen medische hulp en behandelen slachtoffers van geweld. Verder heeft Artsen zonder Grenzen mobiele klinieken in kleine plaatsen om vluchtelingen die verspreid over de regio leven, te bereiken. De in totaal 170 internationale en 2600 Sudanese medewerkers werken in 18 projectlocaties.

 bron:AzG

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular