Het aantal startende ondernemers is flink gestegen in Nederland. StartBedrijf.nl helpt de startende ondernemer met het maken van een goede start en vermijden van de valkuilen. Na de lancering van de website www.startbedrijf.nl die de ondernemers voorzien van basisinformatie is het nu tijd voor een bijeenkomst voor starters, StartBedrijf-live geheten. Op 11 juli is de aftrap van StartBedrijf-live in Groningen. Dit is de eerste bijeenkomst van een serie die StartBedrijf.nl gaat houden in het hele land. Op deze avonden zal worden verteld dat een eigen bedrijf beginnen vooral leuk is, maar dat er ook vele gevaren aan kleven.

 

De doelstelling van deze avonden is om een persoonlijk contact tussen de mensen van StartBedrijf.nl en mensen die een eigen onderneming willen beginnen te bewerkstelligen. Op deze manier komt de bezoeker ook in contact met andere ondernemers die met plannen rondlopen om een eigen onderneming te starten. Een klein netwerk waarin ondernemers gedachten en feiten kunt uitwisselenVeel onderwerpen die starters bezighouden zullen in basisvorm worden behandeld zoals: "Hoe maak ik een ondernemingsplan, welke rechtsvorm is het meest geschikt, administratie, belastingzaken, acquisitie, starten vanuit een uitkering et cetera."
De onderwerpen zullen worden toegelicht door specialisten uit de praktijk, zoals:
ING Assurantiegroep, Gibo Accountants, Klantenwinkel.nl, Easystart Software, Littink Advocaten, Drievis Marketing en ZZP-Nederland. De presentatie is in handen van Simon Schiere (Censatwork)

Tijdens de pauze kunnen belangstellenden een gratis ondernemerstest invullen waarop zij op korte termijn antwoord ontvangen. Na de pauze is er gelegenheid om de diverse adviseurs te raadplegen voor specifieke vragen. Vervolgens wordt de avond afgesloten en is er de gelegenheid om kennis te maken met andere collega-starters.Deze avond is niet helemaal gratis. Het bijwonen van de bijeenkomst kost 15 euro. In dit bedrag is de koffie en thee inbegrepen. Bovendien ontvangt iedere bezoeker een CD met software waarmee een eigen ondernemingsplan gemaakt kan worden. De bijeenkomst heeft plek voor 40 belangstellenden, dus wees er snel bij! Aanmelden kan op www.startbedrijf.nl

bron:Startbedrijf