Alle ICT evenementen onder één dak

Amsterdam, juli 2008.

Wekelijks zijn er in Nederland binnen de ICT branche tientallen evenementen. Van productpresentaties tot beurzen en seminars. Tot nu toe was er geen echt goed overzicht van al deze evenementen. Sinds 15 juli is er echter een website die al deze evenementen in een kalender samenbrengt.

Volgens de Marketing Directeur van het bedrijf, Dylan Prins weten veel ICT-ers niet welke evenementen er allemaal zijn. Prins: “Onze site heeft tot doel organisatoren en potentiële bezoekers van ICT evenementen met elkaar in contact te brengen, het aanbod van ICT evenementen inzichtelijker te maken en meer bezoekers te creëren voor evenementen”.

Bedrijven kunnen op de website gratis evenementen aanmelden. Enkele andere sites hebben ook overzichten van evenementen, de lijsten zijn echter niet volledig en vaak niet up-to-date. ICT Kalender pakt het op een professionele manier aan. Bedrijven kunnen vooralsnog kosteloos evenementen plaatsen, welke een plek krijgen op de datum waarop het evenement plaatsvindt. Bezoekers kunnen zoeken naar evenementen die voor hen geschikt zijn en kunnen via een eigen inlogpagina evenementen selecteren en te allen tijde raadplegen.

Het bedrijf heeft verder een innovatieve kalenderwidget ontwikkeld. Hierdoor is het mogelijk dat bedrijven de kalender op hun eigen site kunnen laten draaien. De widget heeft een ingebouwde filterfunctie waardoor bedrijven kunnen selecteren welke evenementen zij aan hun bezoekers willen tonen. Het bedrijf hoopt in de toekomst meer innovaties te ontwikkelen, waardoor ze haar klanten nog beter van dienst kan zijn. In dit kader probeert het bedrijf haar netwerk uit te breiden en spreekt ze veel professionals binnen de ICT branche. Prins: “De meeste bedrijven reageren positief en geven ons advies, zodat we ons kunnen blijven ontwikkelen”. Ben je benieuwd naar welke ICT evenementen er allemaal zijn of wil je zelf een evenement aanmelden ga dan naar www.ictkalender.nl.