Persbericht

Maarssen, 19 november 2012 - Dassault Systà¨mes, 3DExperience-specialist en marktleider in 3D-ontwerp, digitale 3D-prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), is door IDC als strategisch leider beoordeeld in de retailmarkt. Dat staat in de IDC MarketScape Worldwide Retail Product Life-Cycle Management (PLM) Applications 2012 Vendor Assessment. IDC Retail Insights heeft voor dit rapport het gebruik van PLM-oplossingen in de retail onderzocht en op basis daarvan een top 10 leverancierslijst samengesteld. Alle onderzochte retailtoepassingen zijn beoordeeld op strategie en visie, innovatie, huidige functionaliteit en operationele aspecten.
 
Holistische visie over productinnovatie
Dassault Systà¨mes heeft in het IDC-rapport, in vergelijking met concurrenten, een hoge score voor retail PLM-strategie gekregen, door de holistische visie over productinnovatie en het bouwen van onderscheidende consumentenervaringen. Het bedrijf staat ook in de top drie voor innovatie en totale functionaliteit. "Onze klanten in de retail- en consumentenproductenmarkt zien het 3DEXPERIENCE-platform als een concurrentievoordeel", zegt Monica Menghini, Executive Vice President Industry & Marketing bij Dassault Systà¨mes. "Het is een platform dat hen de kans biedt gebruik te maken van de laatste technologie voor het verbeteren en managen van de gehele productlevenscyclus. Vanaf de klantbehoeften en ontwerpfase tot en met de productie. Wij zijn er trots op dat IDC zowel onze marktleidende positie bevestigt, evenals de visie klanten te helpen om hun producten levensecht te visualiseren en te beleven."
 
Onderzoek bij klanten
IDC heeft voor haar marktrapport klanten gevraagd waarom zij hun bestaande leverancier hebben geselecteerd en hoe het daarna is verlopen. De klanten van Dassault Systà¨mes waarderen de openheid en flexibiliteit van het bedrijf en de PLM-oplossing voor het integreren met ERP-systemen en diepgaande kennis bij de implementatiepartners. Andere sterke punten die klanten noemden waren de toegankelijkheid van het online platform op elk webgebaseerd apparaat, de 3DSWYM sociale innovatieomgeving, de Exalead zakelijke zoekfunctionaliteit en uitgebreide 3D-mogelijkheden van SolidWorks. "De applicaties van Dassault Systà¨mes zijn een goede keuze voor retailers van kleding, schoenen en andere producten, die zich met innovaties van hun producten en processen willen onderscheiden", zegt Leslie Hand, research director bij IDC Retail Insights.
 
3DEXPERIENCE-platform
Het 3DEXPERIENCE-platform voor retailers en producenten van consumentenproducten biedt organisaties alle benodigde applicaties voor online samenwerking, het creëren van producten en managen van de klanttevredenheid tijdens het hele koopproces. Dassault Systà¨mes heeft onlangs tevens FashionLab gelanceerd, een technologie incubator voor modeontwerpers en stylisten, met ontwerp-, simulatie- en samenwerkingstools voor het creëren van hun collecties.
 
Het volledige IDC MarketScape rapport is op verzoek toe te sturen.

Over Dassault Systà¨mes
Dassault Systà¨mes, de 3DExperience-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systà¨mes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
 
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/
 
CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systà¨mes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform