Persbericht

CA Technologies doet IT-voorspellingen voor 2013

Utrecht, 20 december 2012 - CA Technologies heeft voor het komende jaar een top 5 aan IT-voorspellingen opgesteld: Big Data 2.0, vertrouwen in de cloud, het 'Internet of Things', en het einde van het paswoord zoals we die vandaag de dag kennen.

1. Dà© nieuwe security-maatregel heet: identity
Gebruikers gaan in 2013 steeds meer cloud-diensten toepassen, waardoor ook externe partijen zoals klanten en partners vaker via diverse apparaten toegang krijgen tot bedrijfsinformatie en applicaties. De traditionele beveiligingsmethoden werken hierbij niet meer, daarom is een nieuwe aanpak nodig. Die vinden security-experts in 2013 steeds meer in de vorm van: identity. Een streng geverifieerde identiteit is immers de enige manier om tot een werkelijk goede security te komen. Het wachtwoord zoals we dit jarenlang hebben toegepast, wordt minder belangrijk doordat we met een goed gecontroleerde identiteit geen onnodige risico's meer lopen op het moment dat een gebruiker wil inloggen op een systeem of service en moet bewijzen dat zijn identiteit daadwerkelijk klopt. CA Technologies verwacht hierdoor een uitbreiding in geavanceerde authenticatie-modellen. Ook zullen er vormen van authenticatie worden gebruikt waarbij de toegepaste methode afhankelijk zal zijn van het apparaat waarmee de gebruiker toegang wil verkrijgen, de locatie en het type transactie dat uitgevoerd dient te worden. Er zullen nieuwe en meer intelligente authenticatie-methoden opkomen gebaseerd op patronen, beeldherkenning, authenticatie op basis van mobiele telefoons, audio en biometrie. Dit is echter niet genoeg. CA Technologies verwacht dat we in 2013 meer content driven security zullen zien verschijnen. De authenticatie-methoden die hierbij gehanteerd worden, zullen sterk afhankelijk zijn van het type data, de identiteit van de gebruiker en bijvoorbeeld de classificatie van de gegevens.

2. Big Data wordt volwassen
In 2013 zullen we de opkomst zien van de zogeheten Big Data Administrator. Zij krijgen de belangrijke taak om een kritische blik te werpen op informatie en de manier waarop deze gegevens door de business worden benut. Hierbij kunnen zij gebruik maken van nieuwe technologie en een sterk toenemende verwerkingscapaciteit. Komend jaar zullen de Big Data-projecten ook daadwerkelijk een Return on Investment gaan opleveren. Net als bij de cloud, worden de definities meer volwassen, wat zorgt voor een betere focus op het creëren van waarde voor de business waardoor Big Data zakelijk gezien nuttig wordt. De interne gegevens en de technische infrastructuur om deze te ontsluiten, worden geïntegreerd met gegevens van social media en openbare gegevensbronnen. Dit heeft tot gevolg dat de vraag naar management en security rond Big Data drastisch zal toenemen. Op die manier kunnen de risico's die verbonden zijn met beslissingen op basis van Big Data fors verlaagd worden. Dit heeft tot gevolg dat de inzichten die door Big Data worden verworven het IT-management zullen helpen om hun leidende positie ten aanzien van innovatie verder te versterken.

3. Bedrijven gaan publieke cloud-diensten gebruiken
Aangespoord door de uitbreiding van het aanbod van betrouwbare service providers als telecomaanbieders, zullen bedrijven steeds vaker publieke cloud-diensten gaan gebruiken. Het werken met cloud-diensten zal door gebruikers ook steeds meer als 'normaal' worden beschouwd. Verticale industrieën, zoals de gezondheidszorg, zullen voorop lopen in deze trend, gezien de positieve impact die cloud-diensten hebben op security, de waarde van gespecialiseerde gemeenschappelijke cloud-diensten en de mogelijkheid om compliance aan te pakken, terwijl de kosten kunnen worden gereduceerd. Mainframe-gebruikers gaan cloud-technologieën en -processen gebruiken om maximaal van deze trend te kunnen profiteren. Ook het gebruik van extern gehoste private cloud-omgevingen zal in de komende jaren een groei doormaken.

4. Sterke groei van sensortechnologie en Internet of Things
Er zal sprake zijn van een verhoogde exploitatie van sensortechnologieën, die vanwege de totstandkoming van het 'Internet of Things', op de meeste mobile devices beschikbaar zullen zijn. Alles wordt intelligent zodra we sensoren inbedden in een breed scala aan apparaten. Of het nu gaat om woningen of om IT voor gezondheidszorg, transportnetwerken, Smart Grids of utility computing. Deze technologieën jagen de vraag voor IT aan om het gegevensverkeer te beheren, op te slaan, te analyseren en te beveiligen.

5. Mobiele en sociale apps worden cruciaal voor iedere organisatie
Bedrijven ontwikkelen in 2013 meer applicaties die primair op mobiele en sociale platforms gericht zijn. Er zal komend jaar dan ook veel minder aandacht uitgaan naar traditionele IT-platformen. 'Consumerization of IT' zal exponentieel toenemen zodra ondernemingen inzien dat de soepele gebruikerservaring die klanten van mobiele applicaties gewend zijn, zeer interessante zakelijke resultaten opleveren. Het zal in 2013 dan ook steeds minder gaan over het beheer van de mobiele apparaten maar juist meer over het managen en het beveiligen van de mobiele applicaties en de mobiele informatie. Dit alles uiteraard zonder de gebruikerservaring aan te tasten.

"In 2013 zal IT de concurrentiekracht van bedrijven sterk verbeteren. CIO's doen er verstandig aan een end-to-end service delivery model te realiseren, waarin alle vereiste elementen en technologieën zijn ingebouwd. Hiermee creëren zij een geïntegreerde gebruikerservaring. CIO's gaan hierbij vaker functioneren als 'Business Service Innovators' en 'Business Service Integrators'. In deze rollen beheren zij een groot aantal diensten en combinaties van diensten waarmee de business zich onderscheiden van de concurrentie", zegt Marco van Lieverloo, country manager bij CA Technologies in Nederland. "IT dient hierbij steeds meer de rol op zich te nemen van trusted advisor en service broker, maar ook als de partij die garant staat voor de kwaliteit van de door de business gebruikte IT-diensten."

Over CA Technologies  
CA Technologies (NASDAQ: CA) helpt bedrijven met zijn IT management oplossingen complexe IT-omgevingen te beheren en te beveiligen, ter ondersteuning van flexibele business services. Bedrijven zetten CA Technologies software en SaaS-oplossingen in om innovatie te versnellen, infrastructuren te transformeren en gegevens en identiteiten te beschermen; van het datacenter tot in de cloud. Meer informatie over CA Technologies vindt u op www.ca.com  

Abonneer op CA Technologies
 
CAworld www.ca.com/us/caworld 
CA-nieuwsbrieven www.ca.com/us/news/content.aspx?cid=170073
CA-persberichten www.ca.com/us/rss/
CA YouTube Channel www.youtube.com/CAIncVideo
CA podcasts www.ca.com/us/rss/
CA blogs community.ca.com/blogs/Bloggers.aspx
CA Twitter twitter.com/ca_benelux

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform