Dit jaar begint een proef met de Persoonlijke Internet Pagina. Hierop kunnen burgers hun persoonlijke gegevens van overheidsinstanties inzien. Zo kan iedereen op elk moment, elke plaats, snel contact hebben met de overheid. Tien tot vijftien overheidsinstanties gaan meedoen met de proef met de Persoonlijke Internet Pagina (PIP).

Op de PIP vinden mensen bijvoorbeeld belastinggegevens, gegevens over een uitkering of een vergunning. Zij kunnen deze gegevens inzien en zo mogelijk wijzigen. Daarnaast kan de overheid via deze persoonlijke webpagina iemand attenderen op de status van bijvoorbeeld een aanvraag van een bouwvergunning, een paspoort of rijbewijs dat verloopt, of een aanvraag van een uitkering.
Verder zijn de formulieren die mensen op hun PIP kunnen invullen, al voor een deel ingevuld met de gegevens die bij de overheid bekend zijn. Op deze manier hoeven burgers en bedrijven niet telkens opnieuw dezelfde gegevens in te vullen. Het is nog niet bekend wanneer de PIP optimaal kan functioneren. Volgens het kabinet is volledige invoering van het systeem een langdurig en complex proces.
bron:Algemene Zaken