Edam Nederland, 21 juni 2010 - Op vrijdag 4 juni 2010 hebben Bengt Sandmann, Inkoper Constructies van IKEA, en Ulf Stenborg van Koninklijke Boon Edam een raamovereenkomst getekend, waarmee Boon Edam de wereldwijde leverancier van draaideuren voor alle IKEA winkels en winkelcentra wordt.

IKEA heeft een sterke focus op energie-efficiency en besparing en dit is, tezamen met de wereldwijde dekking van Boon Edam bedrijven, de voornaamste reden voor IKEA om voor Boon Edam te kiezen en draaideuren te gebruiken in de hoofdentree van de winkels. Door het à¢â‚¬Å“altijd-open-en-toch-altijd-gesloten-principeà¢â‚¬ zorgen draaideuren voor energiebesparing en verlaging van de energierekening, omdat ze energieverlies beperken en tocht voorkomen. Door de constante fysieke scheiding tussen binnen en buiten, wordt vervuilde lucht, geluid, tocht en kou of extreme warmte buitengehouden en blijft het klimaat binnen beheersbaar en schoner voor zowel de medewerkers als klanten van IKEA.

Uitgebreid plan IKEA
Door de jarenlange samenwerking tussen IKEA en Boon Edam zijn reeds een groot aantal IKEA vestigingen voorzien van automatische draaideuren. IKEA heeft voor de komende jaren een uitgebreid plan opgesteld dat voorziet in het verbouwen, verplaatsen en openen van een aanzienlijk aantal nieuwe winkels en distributiecentra, die stuk voor stuk voorzien zullen worden van meerdere Boon Edam draaideuren.

Jaarlijks 590 miljoen bezoekers door de draaideuren
IKEA heeft momenteel wereldwijd 267 winkels, die jaarlijks 590 miljoen bezoekers verwelkomen. Omdat de vestigingen van IKEA dagelijks te maken hebben met bezoekers die veelal met grote pakketten de winkels verlaten, levert Boon Edam automatische draaideuren van het type Tournex en Duotour. Beide modellen zijn beschikbaar met grote diameters, hebben een aanzienlijke doorgangscapaciteit en zijn uitermate geschikt voor de passage van grote winkelwagens, rolstoelgebruikers, etc..

Grootste draaideur ter wereld
De Nederlandse IKEA vestiging in Delft beschikt over een automatische Tournex draaideur met een diameter van 7.4meter. Dit is momenteel de grootste verkrijgbare draaideur ter wereld. Na de bouwvak wordt de IKEA vestiging in Barendrecht ook voorzien van een 7.4meter Tournex met daarbij twee nieuwe Duotours en een verplaatsing van een reeds aanwezige Duotour naar een andere plek binnen de vestiging. Naar verwachting is de verbouwing van IKEA Barendrecht eind 2010 gereed.

----------------------------------------------------

Voor meer informatie
Boon Edam Nederland B.V.
Dhr. H.J. Goede Marketing manager Nederland
T 0299 38 08 08
E [email protected]

Koninklijke Boon Edam
Koninklijke Boon Edam is opgericht in 1873. In de loop der jaren heeft Boon Edam zich ontwikkeld als marktleider in draaideuren en toonaangevend leverancier van beveiligingsproducten. Met dochterondernemingen in 15 landen, productiefaciliteiten in China, Nederland en de Verenigde Staten en geautoriseerde distributeurs in meer dan 55 landen, zijn de kernactiviteiten voornamelijk toegespitst op draaideuren, beveiligingsproducten en service & onderhoud.