Door de politie zijn donderdagavond negen jagers, uit Twente, betrapt op illegale eendenjacht in een bosperceel in Geesbrug. Er werden vijftien geschoten wilde eenden in beslag genomen en een vlaamsegaai, wat een beschermde inheemse vogel is. Ook nam de politie verschillende wapens  in beslag.

Bij de provinciale handhavers groene wetten, Bijzonder opsporingsambtenaren (BOA), kwam enige tijd geleden een melding binnen dat er illegaal gejaagd werd in de omgeving van de Witte Menweg in Gees. Hierop is een onderzoek gestart, dat donderdagavond heeft geleid tot de controle van de negen mannen (leeftijd van 50 tot 76). Zij zijn gehoord als verdachte voor het overtreden van de Flora en fauna wet. Het jachtseizoen op wilde eend loopt van 15 augustus tot 31 januari van een halfuur voor zonsopgang tot een half uur na zonondergang. De jagers moeten in het bezit zijn van een jachtakte.

In eerste instantie waren er twee mannen die zich probeerden te ontrekken aan de politie. Toen een diensthond werd ingezet kozen de mannen echter eieren voor hun geld.

Enkele mannen hadden een hagelgeweer bij zich. Omdat zij niet over de juiste papieren beschikten wordt een proces-verbaal op gemaakt in het kader van de Wet Wapens en Munitie voor het illegaal voorhanden hebben en illegaal dragen van een vuurwapen (3 x). Deze wapens zijn in beslag genomen.

bron:Politie Twente