Wetgeving voor data opslag en nieuwe koers ilse leiden tot opheffing maildienst
In zijn web-log kondigde Paul Molenaar het vorige week al aan: ilse zoekt haar kern weer op. ilse focust weer op zoeken. Voor de andere diensten van ilse geldt dat deze geleidelijk zullen verdwijnen. In verband met veranderende wetgeving voor dataopslag gaat ilse mail hierin voorop. Per 7 april 2006 stopt de dagelijkse dienstverlening.

Vorige week kondigde Paul Molenaar in zijn web-log al aan wat de nieuwe koers van ilse zou worden. “Het contract met de leverancier van de maildienst moest in de komende weken worden verlengd. De keuze die we met ilse.nl maken, gecombineerd met de verscherpte regelgeving voor e-mail diensten en de kostenverhoging die dit met zich mee zou brengen, waren de reden om nu deze beslissing te nemen,” licht Paul Molenaar toe.

Gebruikers van ilse mail krijgen tips van de ilse redactie voor het openen van een nieuw mailaccount en kunnen op verzoek nog tot 31 december 2006 hun e-mail laten doorsturen naar dat adres. Dat alles moeten ze wel voor 7 april in gang zetten, want daarna houdt ilse mail er definitief mee op.
bron: ilsemedia