Imara Thomas gekroond tot Koningin Zomercarnaval 2005De 21-jarige Imara Thomas van carnavalsgroep Kingdoms under the sun is zaterdagavond gekroond tot Koningin Zomercarnaval 2005. De Koninginneverkiezing, de verkiezing waar de Koningin Zomercarnaval gekozen wordt, vond zaterdagavond plaats in de Cruise Terminal, Rotterdam. Acht kandidates van verschillende carnavalsgroepen dongen in de vijf uur durende show mee naar de titel Zomercarnaval Koningin 2005.

De van oorsprong Arubaanse Imara Thomas gaat als Koningin Zomercarnaval een belangrijk functie vervullen als ambassadrice van alle evenementen van Zomercarnaval. Traditiegetrouw voert zij op zaterdag 30 juli de Straatparade aan met haar carnavalsgroep. Naast de felbegeerde titel wint de nieuwe Zomercarnaval Koningin een reis naar Curaçao.

De jury van de Koninginneverkiezing roemde de nieuwe Zomercarnaval Koningin om haar sterke verbale optreden en zag in haar de beste vertegenwoordigster van het evenement Zomercarnaval. De jury bestond dit jaar uit Nelo Emerencia (juryvoorzitter en bestuurslid Stichting Zomercarnaval Nederland), Gracia Caffe (Redondo Musica), Jan Oosterman (OBR), Brigitta Lacroes (organisatie carnavals en Tumba/Calypso festivals), Robert Candelaria (directeur van het kabinet van de gevolmachtigde minister van de Nederlandse Antillen) en Mavis Albertina (Antilliaanse media-icoon). Imara Thomas won vanavond niet alleen de titel Koningin Zomercarnaval, maar ontving ook de prijs Miss Fotogeniek.

De kandidates presenteerden zich tijdens het galafeest van de Koninginneverkiezing op verschillende onderdelen. De jury beoordeelde hen op representativiteit en het vermogen om in de media de doelstellingen en kwaliteiten van Zomercarnaval uit te dragen. Daarnaast lette de jury op uitstraling, spontaniteit, dans en improvisatietalent. Hoogtepunt van de Koninginneverkiezing vormde de bekende laatste ronde, waarin de Koninginnen-in-spé zich op spectaculaire wijze presenteren in hun carnavalskostuums

First Runner Up Valerie Alken van Grupo Carnaval Dominicano heeft tevens een reis naar Curaçao gewonnen. De Second Runner Up Willeke Dekker van de groep Stims & Friends won een reis naar het Nottinghill Carnival in Londen, welke plaats vindt in augustus van dit jaar.

Zomercarnaval vindt plaats van 28 t/m 30 juli in de binnenstad van Rotterdam. In de twintig jaar van haar bestaan is Zomercarnaval uitgegroeid tot het grootste evenement van Nederland. Kroon op het feestelijke jubileumjaar 2004 was de benoeming van Zomercarnaval tot meest succesvolle evenement in de Evenementenmonitor 2005.

bron:DUCOS/ACRComments are closed.
%d bloggers liken dit: