ICTroom, specialist in ontwerp, bouw en beheer van datacenters heeft met de realisatie van een nieuwe serverruimte voor wooncorporatie Lefier een huzarenstuk in planning, organisatie en bouw ten toon gespreid. Lefier, de grootste wooncorporatie van Noord Nederland had na de fusie van woonbedrijven in Emmen, Groningen en Hoogezand op korte termijn een gemeenschappelijke ICT infrastructuur nodig. Aan ICTroom de uitdaging om binnen dertig werkdagen een volledig nieuwe centrale serverruimte op de locatie in Emmen te bouwen en in te richten.

Het inrichten van een serverruimte is specialistisch werk. Lefier is daarom in het inkooptraject zorgvuldig te werk gegaan, waarbij goede leveranciersselectie en offertevergelijk de basis vormde. In dit voorkeuzetraject was ICTroom als bekende speler op de markt een van de partijen die offerte mocht uitbrengen.

Edwin Timmerman, projectleider bij Lefier, à¢â‚¬Å“Twee acceptatiecriteria waren voor ons extra belangrijk: tijd en geld. ICTroom was de enige partij die aan ons tijdscriterium kon voldoen en bracht ook nog een scherpe offerte uit.à¢â‚¬ Voor Lefier, die beslist binnen dertig werkdagen over een volledig ingerichte serverruimte moest kunnen beschikken, was de keuze uiteindelijk redelijk eenvoudig. Al de week na het tekenen van het contract begon ICTroom met de werkzaamheden. à¢â‚¬Å“Wat ik heel professioneel vond, is dat de onderaannemers van ICTroom tijdens het offertetraject meekwamen, om ter plaatse de situatie te bekijken. Het wekt vertrouwen als je het op zo‘˜n manier aanpakt.à¢â‚¬ aldus Timmerman.

à¢â‚¬Å“Wij hadden inderdaad slechts dertig werkdagen om alles te realiseren. Wij onderhouden daarvoor nauw contact met onze vaste toeleveranciers en onderaannemers en zitten er continu bovenop. Er komen ervaren mensen, die weten waar ze mee bezig zijn. Alles wordt afgestemd en uiteraard controleren wij de werkzaamheden,à¢â‚¬ aldus Wim Elfert projectleider bij ICTroom.à¢â‚¬ Het project kenmerkte zich verder door een strakke planning en organisatie. Levering en installatie van componenten sloot daarbij nauw op elkaar aan om geen onnodig tijd te verliezen.

De serverruimte is compact, voorzien van de nieuwste technieken en redundant uitgevoerd. Bij het ontwerp is ook energie-efficiency een belangrijk punt van aandacht geweest. De ruimte is voorzien van een Cooling Alley, zodat warme en koude luchtstromen goed gescheiden blijven en op energie bespaard kan worden.

Over Woningcorporatie Lefier
Lefier is een nieuwe wooncorporatie met ambities in Noord-Nederland, ontstaan door de fusie van woonbedrijven in Emmen, Groningen en Hoogezand/Stadskanaal. Met het beheer over 33.000 woningen en met 550 medewerkers in dienst, is het meteen ook de grootste wooncorporatie van Noord-Nederland. Lefier wil een maatschappelijk betrokken, daadkrachtige organisatie zijn, die dicht bij haar huurders en partners staat en die zich elke dag inzet voor goede buurten en wijken die inspiratie geven aan de bewoners.

Over ICTroom
ICTroom is een van de snelst groeiende technologiebedrijven, die zich heeft bewezen met het realiseren van uiterst betrouwbare computerruimtes. Het bedrijf ondersteunt organisaties bij het ontwerpen, bouwen en managen van hun datacenter of serverruimten. ICTroom levert daarvoor een totaalconcept voor Datacenter Facilitaire Infrastructuren bestaande uit een unieke combinatie van advies, producten, projecten en diensten. Samen met de ervaring en hoogwaardige technische kennis vormt dit de basis voor het succes van ICTroom. In Nederland maar intussen ook daarbuiten is ICTroom betrokken bij ruim 75.000 m2 datacenterfaciliteiten. Tot de klantenkring van ICTroom behoren tal van grote Nederlandse bedrijven, banken, ziekenhuizen en ministeries.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

ICTroom Company B.V.
Johanneke ter Hennepe MBA
Manager Marketing en Communicatie
Tel. 020-820 3000
Email:[email protected]