In de nacht van maandag op dinsdag overleed in een ziekenhuis een 65-jarige Amsterdammer die maandagavond in de Venserpolder te water was geraakt. Gealarmeerde agenten visten het slachtoffer op en reanimeerden hem samen met te hulp geschoten brandweerlieden en ambulancepersoneel. Dit mocht niet baten. Hoe de man in het water terecht is gekomen is nog een raadsel. De politie zoekt getuigen.

Even voor halfnegen kwam bij de politie een melding binnen dat er iemand bij de Boeninlaan in het water van de Agatha Christiesingel in Amsterdam lag. Agenten die ter plaatse kwamen reageerden direct toen omstanders de plaats aanwezen waar de man zou liggen (schuin achter café Venser). De dienders brachten het slachtoffer op de kant en begonnen, geholpen door brandweer en ambulancepersoneel, gelijk met reanimeren. Het slachtoffer werd vervolgens naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij in de loop van de nacht overleed.

Tot nu toe heeft zich niemand gemeld die heeft gezien hoe de onfortuinlijke Amsterdammer te water is geraakt. Het slachtoffer was gewond aan het hoofd. Het is niet bekend of hij deze verwonding heeft opgelopen tijdens zijn val in het water of kort daarvoor.

Het slachtoffer voldoet aan het volgende signalement:
Een blanke man, stevig postuur, blond haar, ongeschoren, gekleed in een lichtgrijze / blauwe jas.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het bureau Flierbosdreef via het telefoonnummer: 0 2 0 - 5 5 9 2 3 2 1 of 0 9 0 0 - 8 8 4 4
 
bron:Politie Amsterdam Amstelland