De politie waarschuwt de inwoners van de gemeente Boxmeer en omstreken. De afgelopen dagen heeft zij meerdere meldingen gehad over een onbekende man die zich uitgeeft als meteropnemer van een energiebedrijf en vervolgens probeert burgers geld afhandig te maken. Het gaat om een man met een donker gezicht van ongeveer 40 jaar, ongeveer 1.65 meter lang en een tenger postuur.

De politie waarschuwt voor dit soort oplichters. Soms worden verschillende trucs gebruikt om bij u in huis te komen. Zo vraagt iemand om een glaasje water voor het innemen van medicijnen, of iemand heeft wisselgeld nodig voor de parkeerautomaat. Het is goed om een aantal vragen te stellen voordat u op een dergelijk verzoek ingaat. Zo kunt u vragen wie de persoon is en waarom de persoon bijvoorbeeld geld nodig heeft en waarom hij de vraag aan u stelt. Wanneer iemand de meter op komt nemen of het water komt controleren, adviseert de politie mensen altijd te vragen naar een legitimatie.

Mocht u te maken krijgen met dergelijke verzoeken en u vertrouwt het niet, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

bron:politie Brabant-Noord