Op vrijdag 19 augustus hield de politie rond sluitingstijd toezicht op het uitgaanspubliek nabij de onderdoorgang van de Stadsgravenstraat naar de Oude Markt in Enschede. Zij zagen op een bepaald moment, rond 04.00 uur, hoe een man de Stadsgravenstraat in rent en een tegemoetkomende 19-jarige Enschedeër vol in zijn gezicht slaat.

De politie hield de man, een 37-jarige Enschedeër aan. De verdachte werd gefouilleerd en begon zich tegen de aanhouding te verzetten. Daarbij sloeg hij met zijn hoofd meerdere keren tegen de politiewagen waardoor schade ontstond.Ook schold de 21-jarige verdachte de agenten uit. De verdachte is opgesloten voor nader verhoor.

Een uur later, rond 05.00 uur, werd een ruzie gemeld op de Oude Markt. Als de politie gaat kijken is het groepje net de Knibbelbrugsteeg in gerend. Daar trof de politie een aantal personen aan, waaronder een 20-jarige Enschedeër, die verklaarde zojuist door een verderop staande man zonder reden geslagen te zijn in zijn gezicht. Daarop hield de politie de verdachte, een 21-jarige Enschedeër aan. Een van de agenten werd op weg naar de verdachte daarbij vastgepakt door een 23-jarige Enschedese, kennelijk met de bedoeling de aanhouding te verhinderen. Deze 23-jarige werd daarop eveneens aangehouden. Beide verdachten zijn opgesloten voor nader verhoor.

bron:Politie Twente

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular