De politie onderzoekt een woninginbraak aan de Kerkbuurt waar men is binnengekomen door de achterdeur met grof geweld open te breken. De inbraak vond plaats in de middag tussen vier uur en half negen. Eenmaal binnen werden twee televisietoestellen en kristal gestolen. Twee heel tamme katten van het ras Main Coon zijn ook verdwenen.

Het zijn opvallend grote langharige boskatten, een rode en een grijze. De raskatten kwamen niet buiten en zijn mogelijk weggelopen of meegenomen. De technische recherche doet sporenonderzoek en het wijkteam stelde vragen in de buurt. Eventuele getuigen kunnen bellen met het wijkteam Oostzaan via 0900-8844.

Zondagmiddag tussen kwart over vijf en half negen werd ingebroken in een woning boven een cafà© aan de Koemarkt in Purmerend. De achterdeur werd bereikt via een brandtrap en een plat dak. Vervolgens werd de deur opengebroken en de woning doorzocht waarbij alles overhoop werd gehaald. Een zware kluis werd meegenomen en men is vermoedelijk via de uitgang aan de zijde van de Achterdijk de weg op gegaan. De technische recherche onderzoekt de achtergebleven sporen. Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden bij wijkteam Purmerend Centrum via 0900-8844. Ieder jaar als het weer vroeger donker wordt gaan ook inbrekers vroeg op pad. De politie vraagt de "ogen en oren" in de regio hierop attent te zijn en te bellen bij verdachte omstandigheden. Ook het noteren van kentekens van ´vreemde' auto's kan achteraf de opsporing van inbrekers vergemakkelijken.
 
bron:Politie Zaanstreek-Waterland