Het afgelopen weekeinde werd Alkmaar geteisterd door een inbraakgolf. De politie van de kaasstad kon het bijna niet meer bijbenen. Een oorzaak voor de verhoogde inbraakactiviteiten werd niet gegeven. Een deel van de Alkmaarse woningen is voorzien van het politiekeurmerk Veilig wonen maar de woningcorporaties hebben tot nu toe geweigerd er voor de bestaande woningen het benodigde geld uit te trekken.

Op zondagmiddag werd tussen 15.00 en 17.00 uur ingebroken in een woning op de 1e etage aan de Braspenningstraat in Alkmaar. De daders kwamen binnen door op het balkon te klimmen en hier de balkondeuren te forceren. Uit de woning werden gouden sieraden en een digitale camera weggenomen.

Op zondagavond vermoedelijk omstreeks 22.45 uur werd er ingebroken in een woning aan de Van Kinschotlaan in Alkmaar. De daders kwamen binnen door de schuifpui aan de achterzijde van de woning eruit te lichten. Uit een slaapkamer in de woning werden sieraden, contant geld en een creditcard gestolen.

Op maandagmorgen werd tussen 00.00 en 06.00 uur ingebroken in een woning aan de Korte Landstraat in Alkmaar. Mogelijk zijn de daders binnengekomen door de voordeur open te ´flipperen'. Er werd geen braakschade aangetroffen. Uit de woning werden onder anderen een GSM, een spelcomputer, een MP3-speler en een digitale camera weggenomen. Het openflipperen van deuren is te voorkomen door de deur op het nachtslot te draaien.

bron:Politie Noord Holland Noord