In de nacht van zondag op maandag 21 november om ongeveer 00.40 uur kreeg de politie het verzoek om te gaan naar de Oude Deldensestraat in Enter alwaar bij een elektronicazaak zou zijn ingebroken. Op de Goorseweg troffen de politieagenten de eigenaar van het pand die vertelde zojuist een aanrijding te hebben gehad met de inbrekers.

De eigenaar was deze avond gealarmeerd doordat er een inbraakalarm bij zijn zaak was afgegaan. Toen hij met zijn auto bij zijn zaak arriveerde zag hij voor het pand een Audi A4 staan. In deze auto zaten twee mannen die beiden een bivakmuts droegen. Toen de inbrekers de eigenaar zagen reden ze weg. Hierop zette de eigenaar een achtervolging in. Op de T-splitsing aan de Oude Deldenseweg stopten de verdachten plotseling en ontstond tussen de twee auto's een aanrijding. De verdachten vervolgden hun weg richting Dorpsstraat/Reggestraat. Hier stapte de bijrijder uit de auto en maakte een schietbeweging naar de eigenaar van de elektronicazaak. De eigenaar schrok hiervan en reed met zijn auto weg. Hij kon nog net zien dat de Audi verder reed over de Dorpsstraat.

De eigenaar meldde geen wapen te hebben gezien. Wel kon hij het kenteken noteren. Onderzoek heeft uitgewezen dat de Audi gereden heeft met een vals kenteken, te weten 78-FJ-RN. Verder was op camerabeelden te zien dat er nog een tweede voertuig betrokken zou zijn geweest bij deze inbraak. Het zou gaan om een Volkswagen T5. Op dit moment is nog onduidelijk wat de inbrekers precies hebben gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via nummer 0900-8844. De Enterse eigenaar heeft bij de aanrijding geen verwondingen opgelopen. 
 
bron:Politie Twente