Selecteer een pagina

De afgelopen week zijn vier mannen aangehouden die worden verdacht van het plegen van 20 tot 30 inbraken in woningen. Met name in de wijken Rivierenbuurt en Butterhuizen in Heerhugowaard was de afgelopen weken een grote stijging te zien van het aantal woninginbraken (ongeveer 40 in vier weken tijd). De politie in Heerhugowaard heeft daarom begin juli een onderzoek ingesteld om een einde te maken aan deze inbraakgolf.

Daarnaast kunnen bewoners zelf maatregelen nemen om woninginbraak te voorkomen. Na de zomervakantie organiseert de politie in Heerhugowaard een informatieavond voor bewoners van deze twee meest getroffen buurten. Tijdens de bijeenkomst krijgen bewoners de gelegenheid om kennis te nemen van de diverse maatregelen die ze zelf tegen inbraak kunnen nemen. Meer informatie hierover krijgen de buurtbewoners hierover later van de wijkcoà¶rdinator Leslie Lane.

Vier aanhoudingen
Op woensdagochtend zijn twee verdachten van een poging tot woninginbraak aangehouden. De politie kreeg omstreeks 11.00 uur de melding dat twee jongens hadden geprobeerd in te breken bij een woning aan de Zwarte Dolfijn. Agenten gingen direct ter plaatse en maakten een zoekslag in de omgeving. Aan de hand van het opgegeven signalement werden twee jongens, een 15- en een 16-jarige jongen, beiden uit Heerhugowaard, aangehouden.

Een paar uur eerder, omstreeks 8.00 uur, zijn nog twee verdachten van woninginbraken  aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man en een 17-jarige man, beiden uit Heerhugowaard. Deze verdachten waren naar voren gekomen na onderzoek van de recherche. De in totaal vier mannen worden verdacht van het plegen van ongeveer 20 tot 30 woninginbraken de afgelopen periode in met name de Rivierenbuurt en Butterhuizen.

bron:Politie Noord Holland Noord