Op uitnodiging van minister Brinkhorst en staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken bezoekt een Indiase handelsdelegatie van donderdag 9 juni t/m zaterdag 11 juni Nederland. Het bezoek vindt plaats tegen de achtergrond van de IIFA Awards Ceremony (International Indian Film Academy).

De delegatie bestaat onder meer uit vertegenwoordigers van de sectoren toerisme, film, handel en industrie, ICT, landbouw.
Van Nederlandse kant heeft zich inmiddels een honderdtal Nederlandse bedrijven aangemeld.
Doel van de missie is om de wederzijdse economische en politieke contacten te intensiveren en Nederlandse bedrijven te ondersteunen in de ontwikkeling van activiteiten en het benutten van kansen in India.

Met een economische groei van meer dan 8% en de bereidheid van de Indiase overheid om het land te moderniseren, is India niet meer weg te denken als opkomende economische macht. Het land is met ruim 1 miljard inwoners een interessante afzetmarkt voor Nederlandse producten. De vraag naar consumentenproducten groeit met 12 procent per jaar. Kortom, een markt met grote mogelijkheden op veel terreinen.

Bij de organisatie van deze handelsmissie werkt het Ministerie van Economische Zaken samen met EZ Amsterdam, het ministerie van Verkeer en Waterstaat, Amsterdam Partners, het IIFA, FICCI, Federatie Filmbelangen, en aan EZ gelieerde partijen als het Netherlands Foreign Investment Agency, de EVD en het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme).

bron:EZ